и   сме ви подготвили и една изненада –

...
  и   сме ви подготвили и една изненада –
Коментари Харесай

5 заглавия, които ще прочетете на един дъх

 

и   сме ви подготвили и една изненада – промокод с 10% понижение, който важи  за всички книги, които не са в настояща промоция. Промокодът можете да употребявате еднократно, когато решите. След, като добавите в количката всички книги, които ви харесват, въведете код  FRIENDS. Системата автоматитично ще направи понижение на книгите, които не са в промоция.

5 заглавия на известни създатели,
които ще прочетете на един мирис!

 

Годината на върколака

Автор: Стивън Кинг
Издателство: Ибис
Жанр: Хоръри

Нечовешки писък се разнася по всяко пълнолуние. Хората тръпнат от смут, тъй като знаят, че някой още веднъж ще почине. Зловещи убийства, пред които управляващите са безсилни. Само едно дете може да оправи със Звярът.

Зимата още веднъж е сковала Таркърс Милс, само че тази година дружно с нея е пристигнал и Звярът

Таркърс Милс. Едно забравено от бога градче, съвсем като Сейлъмс Лот, Касъл Рок и Дери. Всеки път, когато настане пълнолуние, безчовечен писък оглася нощта и всички знаят, че някой ще почине. Неумолима, Смъртта броди по пустеещите улици, а страхът се загнездва все по-дълбоко в сърцата и мозъците на локалните поданици. Властите са безсилни пред чудовищните убийства и единствено едно безпомощно дете подозира кошмарната истина…

Метро 2035

Автор: Дмитрий Глуховски
Издателство: Сиела
Жанр: Антиутопии

Излезе предстоящото продължение на бестселър поредицата на Дмитрий Глуховски.

Трета международна война. Поради голямата радиация всички са подземен. Но, вярата за по-добър живот на повърхността е жива, изключително при сталкерът Артьом. В отчаянието си той се насочва в търсене на чудноват дъртак, който е чул непознати гласовве на далечна спирка. И Артьом се оказва заплетен във война, от която зависи ориста на последните остатъци на човечеството.

Третата международна война прогони човечеството от лицето на Земята. Мегаполисите са или разрушени, или пустеят под радиационните дъждове. Сателитите самотно се носят по орбитите си. Радиото мълчи на всички честоти. Единствено сирените за паника туктам огласят преддверията на метростанциите.

Там, в тунелите под Москва, последните поданици на планетата оцеляват ден за ден. Създали са свои нови общества. Воюват или търгуват между тях. И не се отхвърлят от вярата да си върнат господството над повърхността. Но първо би трябвало да се оправят с безконечния човешки ламтеж за власт. Комунистите от Червената линия и нацистите от Четвъртия Райх са подготвени да разпалят война по всички спирки, в целия затворен метро-свят, с цел да наложат идеологията си.

 

 

Смъртоносен мрак

Автор: Майк Оумър
Издателство: Millenium
Жанр: Трилъри

Зоуи Бентли e оживяла по знамение от лапите на сериен палач. Сега към този момент като престъпен психолог се сблъсква още веднъж със серийни убийци. Ще успее ли психоложката да предусети желанията на убийците и да разпознае идната им жертва? Или тъмнината, в която се крият чудовищата, е по-смъртоносна от самия мрак?

Какво е да мислиш с мозъка на сериен палач? Да проникваш в най-скритите кътчета на съзнанието му? Да виждаш света през неговите очи?

Зоуи Бентли е престъпен психолог и съветник на ФБР, а специалността ѝ са неразкритите закононарушения. В този под напрежение трилър тя и сътрудникът ѝ специален сътрудник Тейтъм Грей се изправят не против един, а против цели двама серийни убийци – злокобно преплетени в смъртоносна конкуренция.

Онлайн видео на момиче, заровено живо с етикет: „ Експеримент № 1 “, е стартът на поредицата от ужасяващи закононарушения. Потребителят, който го излъчва в мрежата, се е нарекъл „ Шрьодингер “, и още преди полицията и ФБР да съумеят да реагират, сътрудниците на Зоуи откриват втора жертва на злокобния експериментатор. А в това време изплува и различен призрачен облик от предишното на консултантката, която сама е оживяла по знамение от лапите на сериен палач. Така Зоуи се оказва въвлечена в рискова игра на мозъци, в която ловецът и плячката непрекъснато разменят местата си.

Преди дъждовете

Автор: Дина Джеферис
Издателство: Прозорец
Жанр: Исторически любовни романи

Една индийска приказка за любовта сред индиец и британка, за другите фамилни полезности, политически настройки и публичното мнение. Елиза и Джай ще би трябвало да избират: да създадат това, което се чака от тях, или да последват сърцата си.

1930 година, Раджпутана, Индия. След гибелта на брачна половинка ѝ единственият сателит в живота на 28-годишната фотографка Елиза е нейният фотоапарат. Когато английското държавно управление я изпраща в индийско княжество, с цел да запечата на лента фамилията на владетеля, тя е решена да си сътвори име на експерт.

Но когато идва в двореца, Елиза среща Джай, красивия, само че безмълвен и постоянно тъмен брат на махараджата. Докато му отваря очите за бедността на личния му народ, той ѝ показва несправедливостите на английското ръководство. Скоро двамата ще открият, че посред им има повече общо, в сравнение с са си мислели. Но техните фамилии и обществото са на друго мнение. В последна сметка Елиза и Джай ще би трябвало да избират: да създадат това, което се чака от тях, или да последват сърцата си. И то преди да паднат дъждовете…

Силата на кучето

Автор: Томас Савидж
Издателство: Лабиринт
Жанр: Драма

По романа е основан хитовия едноименен филм на Netflix, притежател на Златен глобус за Най-добър филм.

Фил и Джордж са  двама братя, които би трябвало да ръководят ранчо с доста добитък. Фил е следвал в Уейл, непохватен и недодялан, само че в същото време безсрамен и интелигентен. Джордж е негова пълна  диаметралност – непретенциозен и спокоен. Проблемите стартират, когато Джорж се дами за вдовицата Роуз и я води в имението, а Фил взема решение да й разгласи война, от която няма да има победител.

На Фил и Джордж, двама братя, издънки на богат благороден жанр, е поверено да ръководят най-голямото ранчо в щат Монтана с хиляди глави добитък. Двамата са цялостна диаметралност един на различен: Фил е неустоимо харизматичен, предумишлено недодялан и непохватен, стряскащо интелигентен и безсрамен, следвал е в Йейл, с цел да се върне в дълбоката провинция и да подвиква на кравите на латински, а Джордж е спокоен и непретенциозен, безупречно облечен и учтив. Един прелестен ден Джордж се дами за вдовицата Роуз и я води дружно със сина ѝ в ранчото. Фил го посреща като изменничество и афишира война на Роуз.

Ясно е, че хубостта няма да избави света, само че има ли победител в тази жестока борба, в този конфликт на човешките пристрастености? Има ли лек за отчуждението, за самотата, която терзае по един или различен метод всички в тази трагична история?

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР